12 Temmuz 2014 Cumartesi


Dışişleri Bakanı Davutoğlu Özbekistan'da
Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, 10-12 Temmuz 2014 tarihlerinde Özbekistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Türkiye’den Özbekistan'a Dışişleri Bakanı düzeyinde 13 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk ziyaret olan ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin eşitlik ve karşılıklı yarar temelinde geliştirilmesi imkanları değerlendirildi, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Özbekistan'da yaşayan Türkler ve Türk işadamlarıyla biraraya gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu Özbekistan’da bulunan Türk vatandaşlarının ilişkilerin ayakta kalmasını sağladığını dile getirerek, durağan dönemin bittiğini, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin örnek teşkil edecek bir döneme gireceğini belirtti.
İki ülkenin ekonomik bakımdan birbirini tamamlama özelliğinin dikkat çekici olduğuna ve bu çerçevede karşılıklı yatırım fırsatları bulunduğuna işaret eden Dışişleri Bakanı, iki ülke arasındaki 1,3 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçek potansiyeli yansıtmadığını kaydetti. Özellikle tekstil, turizm, otomobil sektörlerinde işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Davutoğlu “Bundan sonra Türk iş dünyasını buraya daha fazla çekecek faaliyetler yapacağız” dedi.
Özbekistan’dan Türkiye’ye de üst düzeyde ziyaretler gerçekleştirilmesini beklediğimizi vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk işadamlarına hitaben, "Türkiye-Özbekistan ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor. Bu ülkeyi kendi ülkesi olarak gören Türk vatandaşlarının Özbekistan’a yapmış olduğu katkı, Türkiye’ye yapmış olduğu katkıdır. Özbekistan’ın başarısı bizim başarımızdır” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

  ©   Sağ Tıklama Engeli