10 Mart 2015 Salı

Posted by uçan adam Posted on 02:47 | No comments

2015 İSLAM KÜLTÜR BAŞKENTİ ALMATI

    Kazakistan’ın eski başkenti, finans ve kültür merkezi Almatı 'İslam Kültür Başkenti' oldu.


Almatı kentinde düzenlenen uluslararası bir konferansta, şehir, 2015 yılının 'İslam Kültür Başkenti' olarak kabul edildi. Konferansa İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin kültür bakanlığı yetkilileri, İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (İSESCO) temsilcileri, uluslararası örgütler ve din adamları katıldı.
Konferansta konuşma yapan Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov, şehrin bu görevi başarı ile yapacağından kuşku duymadığını söyledi. Yesimov, İslam kentlerinde kültür mirası kutlamalarının düzenlenmesi ve İslam kültürünün teşvik edilmesinin amaçlanması dolayısıyla böyle bir değişikliğini yapıldığını anlattı. Yesimov ayrıca, Almatı’nın tarih boyunca bilim, sanat, edebiyat ve kültür merkezi olduğundan dolayı kültür başkenti seçildiğini aktardı.
Almatı’nın ekonomik, bilimsel ve kültürel açıdan son derece önemli bir şehir olduğuna da dikkat çeken Vali Yesimov, İslam kültürü açısından 2015 yılında şehir genelinde birçok farklı etkinlikler yapılacağını ifade etti.
Öte yandan, 1969'da kurulan İslam İşbirliği Örgütü'nün 2005'de başlattığı uygulama çerçevesinde Almatı, 'İslam Kültür Başkenti' unvanını başkent Bişkek’ten devraldı. Bu unvanı 2016 yılının Mart ayına kadar taşıyacak olan Almatı, bir yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Kaynak: haberler.com

0 yorum:

Yorum Gönder

  ©   Sağ Tıklama Engeli